Småland

High Chaparral

Det här är en Westernstad där man i alla åldrar kan leka Cowboy. Parken är nominerad till Nordens bästa temapark 2012.

Hela området är tillgängligt och de flesta attraktionerna är anpassade till rullstol, t.ex. tåget. Det finns många shower och man kan få bra platser till dem om man är ute i god tid. På kvällarna anordnas olika tema med mat och underhållning.

I anslutning till nöjesparken finns camping som också den håller bra standard vad gäller anpassning. Det finns även flera olika typer av stugor att hyra men hör efter vad som gäller för anpassningen.

Gränna

Polkagrisstaden ligger vackert längs Vätterns strand. Om man åker av motorvägen och ner i staden kommer man till en liten fin stad som lever upp under sommaren. Turisterna är många och trafiken intensiv.

Som i alla städer med äldre bebyggelse så är tillgängligheten inte 100%. Smala trottoarer minskar framkomligheten men framförallt så är det backigt. Om man lämnar själva shoppinggatan och går ner till Vätterns strand så ligger hamnen med båtarna till Visingsö och en del restauranger och affärer. Dessutom ligger här Grännastadens Camping som även har stugor till uthyrning och badplats.

 

Länkar:

http://www.highchaparral.se

http://www.jonkoping.se/

http://www.grannacamping.se/

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)