England

London

Tillgängligheten i London har varit ganska dålig överlag tidigare men har under senare år förbättrats.

Boende

Om man vill bo centralt så kan man få lägga ner en hel del tid på att hitta ett tillgängligt hotell till vettigt pris.

Vi bodde senast (Juli 2013) på Premier Inn Leicester Square och det fungerade bra. Det ligger vid Leicester Square vid gågatan och en kort promenad till Picadilly Circus och andra sevärdigheter.

Sevärdigheter

Covent Garden ligger en bit bort och där finns mycket folkliv, affärer och restauranger. Utemiljön runt Covent Garden är mycket besvärlig då den består av ojämn gatsten eller stenskivor och i stort sett omöjlig att klara själv i rullstol.

Underground

Tunnelbanans gamla delar är dessvärre inte tillgänglig i stora delar. Det gäller framförallt inne i city, det man som turist är mest intresserad av. Däremot finns nya sträckningar som är anpassade, t.ex. ut mot Docklands och London City Airport. Mer information kan hittas här: http://www.tfl.gov.uk/gettingaround/14091.aspx

Heathrow Express

Om du kommer via Heathrow är detta ett snabbt och tillgängligt sätt att ta sig in mot city. Express tåget stannar i Paddington tågstation i centrala London och därifrån kan man gå eller ta en taxi resterande bit.

Bussar

Många bussar i centrala London har ramp för rullstolar, dock inte alla. Man får chansa genom att ställa sig vid en hållplats och vänta. Det fungerar bra om det inte är alltför mycket trängsel.

Även bussar av typen hop on - hop off finns i anpassad version. Kolla med bussbolaget innan.

Taxi

Många av taxibilarna i centrala London är nytillverkade men av gammal traditionell design och kan ta rullstolar. Man kan helt enkelt köra rakt in i dem utan att flytta över till vanligt säte.

 


London Eye

Liverpool

Stadens centrum är relativt platt och har ett stort gågateområde i centrum med många affärer och restauranger. Det är ganska lätt att ta sig runt i centrum och ner mot hamnen där det finns bl.a. ett intressant museum. På pubgatorna är gatubeläggningen lite mer ojämn, många pubar har trappor och är trånga men det går att hitta tillgängliga sådana. 

Just nu finns det inget bolag som flyger direkt till Liverpool utan bäst sätt är antagligen att flyga till Manchester och från flygplatsen ta tåget. Det fungerar bra med rullstol.


Hamnen vid museumet

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)