Egypten

Hurghada

Själva Egypten har drabbats av oroligheter på senare tid så kontrollera noga läget innan ni bokar resa hit.

Hurghada är en turistort vid stranden av Röda Havet. Själva staden är präglad av turistindustrin och har många affärer och hotell riktade mot turister. Staden i centrum präglas av tät trafik och kan vara svårtillgänglig. Affärer har ibland ett eller flera trappsteg. Kommer man några meter från huvudgatan så finns det inga trottoarer längre och gatan förvandlas till grus.

Taxibilar är ofta minibussar som kan ta skrymmande bagage som t.ex. en rullstol. Vissa minibussar använder taket för att lägga upp bagage med. Säkrast är att be hotellet att ringa efter taxi och göra upp priset med dem innan. Då minskar man risken att få en olämplig taxi eller att det blir andra diskussioner, t.ex. om priset.

Flygplatsen är ganska kaotisk tidvis med mycket folk och trängsel. En rullstol drar ofta till sig folk som erbjuder tjänster av olika slag. Ofta är dessa personer inte anställda av flygplatsen utan privatpersoner som förväntar sig dricks och liknande i slutändan. Som på alla flygplatser så finns det alla möjligheter till assistans för att komma av och på flygplan.

Makadi Bay

En bra bit utanför Hurghada längs kusten ligger Makadi Bay. Det är ett mindre samhälle uppbyggt för turism med ett antal semesteranläggningar. Vi har bott på Fort Arabesque som fungerade bra.

Själva anläggningen är tillgänglig men det finns en hel del trappor. Man måste hitta rätt omväg för att ta sig fram dit man vill via ramper. Oftast fungerar det efter ett tag. Det finns flera matsalar på denna all-inclusive anläggning som alla fungerar bra med rullstol. Stora, rymliga områden att ta maten vid och bra med sittplatser gör att det aldrig känns trångt.

Stranden är smal vilket gör vägen till vattnet kortare och den är inte överdrivet långgrund. Stranden är hotellets egen och solstolar och parasoller verkade det finnas tillräckligt av. Havsviken är känd för att ha ett korallrev alldeles nära stranden vid hotellet. Vid rätta förhållanden kan man se delar av revet genom att vada ut och titta ner genom ett cyklop.

Området ligger på en sluttning så var beredd på vissa backar. Även vissa ramper inne på hotellet är för branta för att klara av på egen hand med rullstol. 

 

Länkar:

www.hurghada.se/

www.fortarabesque.com

Annons:

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)